destemstudio wordt geladen

Inge Van Hoydonck en Aagje Dom stemdocenten

een gedeelde passie rond stem en spraak

Inge Van Hoydonck en Aagje Dom delen al jaren hun passie rond stem en spraak binnen De Logostudio. Samen volgen ze cursussen, zoeken ze naar de beste spreektechnieken, proberen ze de nieuwste (en vaak gekste) oefeningen uit en begeleiden ze gemotiveerde cursisten. Ze hebben vooral heel veel plezier in hun job. Ondertussen werken ze uitsluitend nog rond stem en spraak. Zo is er dus een zusterpraktijk ontstaan: De Stemstudio
Inge Van Hoydonck
Inge De Stemstudio
De Stemstudio

Inge Van Hoydonck

Mijn naam is Inge Van Hoydonck. Ik ben in 1990 afgestudeerd als logopediste. Al snel had ik het geluk van mijn passie rond stem en spraak mijn beroep te kunnen maken.

Sinds 1992 geef ik les aan studenten in de podiumkunsten (drama en dans) oorspronkelijk in het Herman Teirlinck Instituut, het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium en het Hoger Instituut voor Dans (Lier) en momenteel aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, afdeling Kleinkunst.

Dit combineer ik sinds 1999 met mijn zelfstandige praktijk, De Logostudio.

Naast het optimaliseren van professionele stemgebruikers, behandel ik met veel bezieling personen met stemklachten zoals heesheid, keelpijn, moeilijkheden met ademen, enz.

Mijn interesse gaat ook uit naar mensen met spraak-, stem- en slikproblemen t.g.v. een hersenletsel of bij een chronische aandoening zoals de ziekte van Parkinson.

Het mogen werken met topstemmen enerzijds en het herstellen van minder goede stemmen anderzijds maakt mijn job zeer gevarieerd. Deze ruime ervaring beschouw ik als een meerwaarde voor beide groepen.

Als logopediste en stemdocente is het een evidentie dat je de nieuwste ontwikkelingen op de voet volgt. Zo volgde ik onlangs o.a. de intensieve opleiding Manuele therapie van de Larynx bij Ostéovox (door Alain Piron) en Mimetherapie aan het UMC Radboud in Nijmegen in functie van de behandeling van perifere aangezichtsverlamming.

Aagje Dom
Aagje De Stemstudio
De Stemstudio

Aagje Dom

Ik ben Aagje Dom. Mijn beroepscarrière startte als actrice. Tijdens en na mijn studies dramatische kunst ging ik aan de slag bij Ketnet, speelde ik gastrollen in verschillende TV-reeksen en theatergezelschappen en startte ik samen met Rudy Cleemput ons eigen theatergezelschap onder de naam vzw Duizendeneen.

Toch bleef ik op mijn honger zitten. Door mijn interesse in de werking van de stem en het stemgebruik van de acteur besloot ik een opleiding als logopediste te volgen. Tijdens één van mijn laatste stages leerde ik Inge Van Hoydonck kennen. De gezamenlijke passie voor stem en het werken met podiumsprekers zorgden voor een fantastische samenwerking. In 2009 studeerde ik af als logopediste en vervoegde ik Inge bij De Logostudio.

Ik specialiseerde me verder in de behandeling van de (beroeps-)stem en het optimaliseren van spraak bij beroepssprekers. In 2016 startte ik ook als docent aan de opleiding Logopedie van de Thomas More Hogeschool in Antwerpen.

Verder verleen ik regelmatig mijn stem aan radiospots en animatiefilms. Je kan me horen in “Het Monster van Parijs”, “Ice Age 4”, “Ice Age 5”, “Mr Peabody and Sherman” en “Stip en Vlek”. Ik dubte ook voor verscheidene televisieseries zoals “De avonturen van Bibi en Tina”, “Bibi Blocksberg”, “Lego Friends”, “Vipo”, “Glitter Force”, “Nijntje” en vele andere….

Mijn job is een heerlijke combinatie geworden van creatieve opdrachten en het serieuzere remediërings- en docentenwerk. De honger wordt verder gezond gevoed met interessante bijscholingen en navormingen om helemaal mee te zijn met nieuwe ontwikkelingen op vlak van stem en spraak.

Tot mijn favoriete cursussen behoren zeker “Stemtherapie volgens Le Huche”, “Manuele technieken in de stemtherapie”, “Vibrant Voice Technique”, “Klankgeoriënteerd zingen” en de verschillende workshops rond “Perfecte intonatie”.

De Stemstudio klankkleur, toonhoogte, volume, stemtimbre, wij leren je stem juist te gebruiken

Bij ons kan je terecht voor een individuele begeleiding of een aanpak in groep.

TOP