destemstudio wordt geladen

Weetjes over de wereld van stem en spraak

 

 

Een blog over vocale communicatie in al zijn vormen en toepassingen.

Lesgeven met mondmasker? Geeuwen en zuchten houdt je stem gezond

Voor de klas met een mondmasker: niet alleen vermoeiend, je loopt ook meer risico op stemproblemen. Want je krijgt minder zuurstof binnen en gaat intuïtief luider spreken. Met deze tips van stemcoach Aagje Dom blijft je belangrijkste instrument in topconditie, en weet jij de aandacht van je leerlingen ook te vangen als ze je gezicht niet zien.

20 jaar Ketnet
“Throwback Thursday in het Sportpladijs”

Er zijn zo van die dagen in het leven waarop je hoopt dat je stem doet wat ze moet doen! Een jaar geleden reisde ik uit het podium van een uitverkocht en uitzinnig Sportpaleis omhoog om er met mijn oude W817-collega’s enkele nummers te zingen tijdens “Throwback Thursday in het Sportpladijs”. Wil je eens horen hoe dat klonk? Op 1 december viert Ketnet zijn verjaardag, om dit te vieren zendt Ketnet de Throwback Thursday-show uit op 1 december omstreeks 20.45 uur. Voor één keer gaat het kanaal van Ketnet open na 20 uur speciaal voor de Ketnetters van toen. Via VRT NU is de show beschikbaar vanaf donderdag 29 november omstreeks 10 uur.

W817 op Throwback Thusday

Emi Cateeuws
“Waar zijn alle stemmen”

“Waar zijn alle stemmen” is een leuk luisterverhaal van Emi Cateeuws. Mijn stem is alvast niet te ver te zoeken, maar je kan ook die van o.a. Peter De Graef, Fred Van Kuyk, Tania Van der Sanden, Eva De Roo, Sander Gillis én Google Translate herkennen.

O ja, en ook de logopediste speelt mee in dit verhaal! Ik kreeg mijn eerste exemplaar op de boekenbeurs, gesigneerd door Emi Cateeuws en Astrid Verplancke.

Bibi
Aagje smeert haar keel!

Aagje smeert haar keel! Thee en water, de manier om na uren dubbingwerk nog steeds een helder “Bibi”-stemmetje te kunnen inzetten. Vanaf januari 2019 kan je de nieuwe afleveringen van “De avonturen van Bibi en Tina” bekijken op Ketnet.

“Manuele technieken in de stemtherapie”

‘Inge trok enkele jaren geleden naar Huy om de volledige opleiding ‘manuele technieken’ te volgen bij Alain Piron. Dat waren 9 gezellige en zeer leerrijke weekends, samen met collega’s Annelies Labaere en Bernadette Timmermans. Een opleiding die sindsdien een grote meerwaarde is voor de stemtrainingen in onze praktijk.

In november 2018 friste Aagje haar kennis terug op tijdens 4 intensieve cursusdagen onder toeziend oog van Annelies Labaere en Dirk Vanneste. Zo blijven we streven naar verfijning van onze handelingen.

Monchhichi
Een schattige Monchhichi van stem mogen voorzien? Heerlijk toch! Aagje dook met een vrolijke stem maar al te graag de studio in. Het resultaat van dit dubbingwerk kan je vanaf november 2018 dagelijks beluisteren (en bekijken natuurlijk!) op Ketnet.
Bibi & Tina
VKS (Vorming Kwaliteit Stem)

In Antwerpen bestaat nu ook een VKS (Vorming Kwaliteit Stem). Ten huize van Bernadette Timmermans komen we op geregelde tijdstippen samen met een groep gepassioneerde logopedisten. We eten koffiekoeken, bespreken casussen en volgen de laatste nieuwtjes op de voet.

Zo luisterden we naar een uiteenzetting over reflux bij stemproblemen. Gert Leunen leerde ons de Vibrant Voice Treatment kennen. Bert Van Puymbroeck informeerde ons over fasciatherapie bij stemproblemen. Volgende maand komt Katrien Eerdekens ons wat vertellen over stemtraining bij transgenders.

TOP